Møt deltakerne i mentorprogrammet for 2018


Våren 2017 åpnet Crescendo for nye søknader til solist- og kammerprogrammet med oppstart i 2018. Nå er resultatet klart!
Det kom inn et høyt antall søknader på imponerende nivå, som alle ble vurdert gjennom en grundig juryprosess. Crescendo gratulerer de nye deltakerne og ser frem å involvere dem i programplanleggingen sammen med Crescendos mentorer fremover!

Deltakere ved Crescendos mentorprogram for unge solister 2018

Foto: Thea Gunnes

Johan Dalene, fiolin  (f.2000)har allerede rukket å gjøre sterkt inntrykk på den internasjonale musikkscenen, der han blant annet har markert seg som prisvinner på ikke mindre enn åtte internasjonale konkurranser. I april 2016 fikk Johan tredje pris i juniorklassen ved den prestisjefylte ”Menuhin Competition” i London, i tillegg til Wieniawski Prisen for beste Wieniawski caprice, Chamber Music Award for beste kammermusikk, og EMCY Prize ”For Exceptional Performance”. Som 7-åring debuterte han som solist med Norrköpings Symfoniorkester og har siden vært solist med en rekke orkestre. Fremover vil han bl.a. være solist med Yehudi Menuhin School Orchestra I London, St. Christopher kammerorkester I Litauen, Gävle Symfoniorkester og Jönköping Sinfonietta.

«Jeg er utrolig glad og stolt over å ha blitt tatt opp i Crescendoprogrammet. Det gir meg en mulighet til å medvirke på mange spennende konserter og også en sjanse til å møte og spille sammen med noen av mine største idoler, hvilket er en stor drøm for meg. Jeg tror programmet kommer til å bety mye for min utvikling, både som musiker og som person.» – Johan Dalene

Foto: Nadia Norskott

Sonoko Miriam Welde (f.1996)  fra Bergen er tidligere student ved Barratt Due musikkinstitutt og har siden 2016 studert ved Hochschule für Musik Hanns Eisler i Berlin. Siden sin første opptredenen med Bergen Filharmoniske Orkester som niåring, har hun spilt med en rekke orkestre som bl.a. Oslo-Filharmonien, Kringkastingsorkesteret, WDR Sinfonieorchester Köln, Combattimento Consort Amsterdam, Zagrebsolistene, Oslo Camerata, Ung Symfoni og Estonian Chamber Orchestra.  I 2014 vant hun NRK’s «Virtuos»-konkurranse og representerte Norge i Eurovisjonens finale i Køln. Sonoko Miriam er en entusiastisk kammermusiker, som har samarbeidet med anerkjente kunstnere som Leif Ove Andsnes, Tabea Zimmermann, Clemens Hagen, og Itamar Golan. Hun er medlem av Opus13 Strykekvartett (Deltakende Crescendo ensemble 2016 og 2017).

«Crescendo er et unikt program som gir store muligheter for meg. Jeg føler meg uhyre privilegert og takknemlig som skal få jobbe med førsteklasses mentorer. Konsertmulighetene vil gi meg verdifull erfaring og et viktig løft som solist og kammermusiker». – Sonoko Miriam Welde

Deltakere ved Crescendos mentorprogram for unge kammergrupper 2018:

Foto: Lluis Calm Vidal

Slagverksduoen PERCelleh  ble etablert i 2012 og består av Bjørn Christian Svarstad og Kristoffer Almås. De møttes som studenter ved Norges musikkhøgskole, og har siden den gang inspirert, utfordret og gledet hverandre gjennom samspill, samarbeid og samvær.
Bjørn Christian og Kristoffer er for tiden begge masterstudenter ved NMH og stipendiater i Oslo-Filharmonien. Våren 2016 vant PERCelleh prøvespill for å være solister med Forsvarets Musikkorps. Uttrykksmessig sikter de både høyt og lavt og arbeider for å utvikle duoen i ulike kunstneriske retninger, og for at slagverkets fantastiske verden skal nå ut til et større publikum.

«Vi søkte Crescendo for å komme oss ut av vår mørke kjeller og for å spre slagverket til et bredere publikum. Vi ser frem til å starte samarbeidet med vår Crescendomentor, og å lære oss masse om hvordan musikklivet fungerer.» – PERCelleh