I dag er dagen!

Uken har flydd av gårde, og vi er kommet til siste dag av Ung filharmoni for denne gang. I kveld blir det konsert i Oslo konserthus, der våre 75 deltagere skal få bryne seg på Sjostakovitsj’ symfoni nr 10 sammen med Oslo-filharmonien.

I tillegg blir det urpremiere på Magnar Åms bestillingsverk for messing og slagverk – og den unge amerikanske pianisten George Li spiller Griegs A-mollkonsert. En stor kveld, med andre ord.
Cellist Amalie Marie Thing Helseth (18) er mindre nervøs enn hun forventet – mye fordi uken har gått så bra. Hun forteller at alle blir mer og mer samspilte for hver dag.
— Jeg føler meg ganske trygg på det vi gjør, vi har jo øvd mye sammen. Men det oppstår sikkert litt nerver når man sitter på scenen ved siden av «de gode gamle» – man skal jo prestere! Men da må man bare tenke at vi kan det. For vi kan det jo!