Eivind Holtsmark Ringstad

Eivind Holtsmark Ringstad er født i 1994 og bor i Oslo. I femårsalderen begynte han å spille fiolin, men gikk siden over til bratsj i en alder av 14 år. For tiden er Eivind student ved Barratt Due musikkinstitutt, hvor han studerer med Soon-Mi Chung. I mars 2012 gikk han til topps i den prestisjetunge musikkonkurransen «Eurovision Young Musician 2012» og har siden etablert seg som en av Norges mest spennende unge musikktalenter, og er ettertraktet både som solist og kammermusiker.

I 2010 ble Eivind tildelt førstepris i ensembleklassen og andrepris i solistklassen under Ungdommens Musikkmesterskap. Eivind gjestet Festspillene i Bergen i 2011, og samme år deltok han på Musica Mundi chamber Music Course and Festival i Waterloo, samt International Johannes Brahms Competition i Østerrike, hvor han ble tildelt 4.pris i tillegg til juryens spesialpris. Eivind representerte Norge ved Rising Stars of Kremlin i 2011. Samme år vant hans trio «Trio Pathetico» utnevnelsen «Årets Musiker» i Ungdommens Musikkmesterskap.

I mars 2012 vant han NRKs solistkonkurranse VIRTUOS og Den Norske Solistpris, noe som ga ham egen kringkastet konsert fra Troldhaugen under Festspillene i Bergen i tillegg til solistoppgave med Kringkastingsorkesteret. Som følge av førsteplassen i Virtuos representerte han også Norge ved EBUs konkurranse Eurovision Young Musicians på Rådhusplassen i Wien 11. mai 2012, hvor han som tidligere nevnt fikk 1.pris og tittelen «Eurovision Young Musician 2012». I 2013 ble han tildelt «Arve Tellefsens musikkpris», samt «Karolineprisen».

Eivind er blitt invitert til de største kammermusikkfestivalene i Norge, så som Oslo Kammermusikkfestival, Risør Kammermusikkfestival og Trondheim Internasjonale Kammermusikkfestival. Han har også spilt med symfoniorkestre i Stavanger, Kristiansand og Trondheim. I oktober 2013 gjorde han sin solistdebut med Oslo Filharmoniske orkester, hvor han spilte Sinding Suite under ledelse av Eivind Aadland.

Eivind spiller på en Michael Stürzenhoffecker-bratsj utlånt av Dextra Musica.

Bio fra Nordic Artists Management