Konstantin Heidrich

Konstantin Heidrich ble født i Hamburg, Tyskland i 1975 i en musikalsk familie, hans far Peter Heidrich var fiolinist og komponist. Etter å ha bestemt seg for å lære å spille cello, har Konstantins lærere vært Edwin Koch og Thomas Grossen. Hans studier brakte ham deretter til Martin Ostertag og Frans Helmerson samt mesterklasser med Young Chang Cho og David Geringas. Cellistisk og musikalsk viktig for ham var erfaringene med Steven Isserlis, Misha Katz og Anna Galvez.

Konstantin Heidrich er cellisten i Faure Quartett og innehar et professorat for cello ved Universität der Künste Berlini Tyskland. Konserter som solist har gitt ham mulighet til å jobbe med anerkjente orkestre og dirigenter som Andrea Marcon og Kristjan Järvi. Han jobbet som solocellist i Rundfunksinfonie-Orchester Berlin og Kammerakademie Potsdam. Konstantin Heidrich gir mesterklasser i Tyskland, Norge, Singapore, Italia og Brasil og han har flere studenter som er internasjonale prisvinnere.

Faure Quartett er hovedtemaet i Konstantin Heidrich musikalske liv. Med de samme medlemmene og grunnleggere i 20 år er klaverkvartetten «den ledende klaverkvartett i dag» (Frankfurter Allgemeine Zeitung). Faure Quartett har spilt i Europa, Asia, Nord-Amerika og Latin-Amerika, og har vunnet flere internasjonale priser. De har spilt på alle de viktigste tyske arenaer og på alle anerkjente festivaler ellers i Europa og verden. Gruppen er «Ensemble in Residence» på Musikhochschule Karlsruhe. Medlemmene er kunstneriske ledere for en festival på den tyske øya Rügen.

Deutsche Grammophon har gitt ut flere innspillinger med kvartetten med Mozart, Brahms, Mendelssohn og et album med popsanger. Kvartettens innspillinger har to ganger vunnet den prestisjetunge prisen ECHO-Klassik.