Amalie Stalheim

Amalie Stalheim (f. 1993 Bergen) er en lovende ung cellist. Hun begynte å spille cello som 6-åring, og har bodd og studert musikk i Norge og Sverige. Amalie har vunnet flere internasjonale priser og hatt en rekke solistoppdrag med mange anerkjente orkestre.  

Nylig vant Amalie Kungliga Musikaliska akademins store musikkonkurranse, Solistpriset 2018. Juryens uttalelse: «Hennes tekniske brillianse går hånd i hånd med respons og personlig uttrykk, og vi håper hun vil forherlige verdens konsertsaler i mange år fremover og inspirere nye generasjoner av unge musikere.»

Hun er Sveriges Radio P2s «Artist in Residence» de to kommende sesongene.

Som solist har Amalie utført med Göteborgs Symfoniorkester, Bergen Philharmonichorkester, Gävle Symfoniorkester, Südwestdeutches Kammerorkester, og flere orkestre i Norge og Sverige.

Amalie studerer for tiden solistdiplom på Norges Musikkhøgskole med Torleif Thedéen og Kathryn Stott.

De siste to årene har Amalie  blitt nominert til det prestisjetunge Statoil-stipendiet, som en av fem unge norske musikere. Tidligere i karrieren har Amalie vunnet første pris i Ljunggren Competition, YAMAHA Music Foundation Europe Competition og på Verbier Festival Academy ble hun tildelt den prestisjetunge Firmenich-prisen.

Amalie er også aktiv som kammermusiker, og hun inviteres jevnlig til internasjonale festivaler som Festspillene i Bergen, Hindsgavl Festival, Copenhagen Summer Festival og Vinterfestspillene i Røros.

Høydepunkter for sesongen 2018/2019 inkluderer solistoppdrag med blant andre Malmø Symfoniorkester, Bergen Filharmoniske Orkester, Kungliga Filharmoniske Orkester i Stockholm, Norrbotten kammerorkester, Svenske radio symfoniorkester og Musica Vitae. Hun er også en del av Talent Norges talenutviklingsprogram ArtEx.

Amalie spiller på en cello bygget av F. Ruggieri i 1687, utlånt av Anders Sveaas Allmennyttige Fond.