Opus13 Strykekvartett

Høsten 2014 ble Opus13, oppkalt etter Felix Mendelssohns lidenskapelige strykekvartett i a-moll, etablert av fire unge musikere fra Barratt Due musikkinstitutt. Kvartetten debuterte etter kort tid, både på landsdekkende radio og på Oslo Quartet Series, som en del av deres talentutviklingsprogram.

Opus13 har fått undervisning av flere av verdens ledende kammermusikere, bl.a. medlemmer av Quatuor Ebene, Artemis Quartett, Vertavokvartetten, Oslo Strykekvartett og Quatuor Mosaïques. Kvartetten har samarbeidet med Vertavo og Marianna Shirinyan, samt med Konstantin Heidrich (Fauré Quartett) gjennom Crescendos program for unge kammergrupper i 2016.

I 2017, utenom opptredener under Festspillene i Bergen og andre konsertarenaer i Norge, debuterer kvartetten i Frankrike og Danmark.

SONOKO MIRIAM SHIMANO WELDE, fiolin

Sonoko Miriam (født 1996) er fra Bergen. I 2014 vant hun NRKs «Virtuos» og Den norske solistpris, og representerte Norge i Eurovision Young Musician i Køln. Som solist har hun opptrådt med bl.a. Bergen filharmoniske orkester, WDR Sinfonieorchester Köln, Combattimento Consort Amsterdam, KORK, Oslo Camerata, Estonian Chamber Orchestra og Zagrebsoloistene. Sonoko Miriam er en entusiastisk kammermusiker, som har samarbeidet med anerkjente kunstnere som Leif Ove Andsnes, Tabea Zimmermann, Clemens Hagen, og Itamar Golan.

Hennes hovedlærere gjennom mange år ved Barratt Due Musikkinstitutt har vært Stephan Barratt-Due og Alf Richard Kraggerud. Fra og med våren 2016 studerer hun ved Hochschule für Musik Hanns Eisler, Berlin, under professor Kolja Blacher, og får ekstraundervisning fra Vilde Frang.

Sonoko Miriam spiller på en 1714 Alessandro Gagliano utlånt fra Dextra Musica.

EDVARD ERDAL, fiolin

Edvard Erdal (født 1996) kommer fra Lillehammer, begynte å spille fiolin i en alder av fem, og studerer nå med Stephan Barratt-Due ved Barratt Due musikkinstitutt. Edvard har vunnet flere kammermusikkonkurranser med ulike ensembler, og har gjort seg bemerket som en ivrig orkestermusikker, med opptredener som vikar i  Oslo Filharmoniske Orkester, Bergen Filharmoniske Orkester og Operaorkesteret.

MICHAEL GROLID, bratsj

Michael Grolid (født 1997) er fra Ås og har spilt fiolin og bratsj siden han var syv år. Han er for tiden student ved Høyskolen på Barratt Due musikkinstitutt med Peter Herresthal som lærer. Michael var med i NRK-konkurransen ”Virtuos” våren 2016 og vant publikumsprisen. I tillegg til å spille bratsj, komponerer han også musikk og i februar 2014 ble hans Overture for hardingfele og orkester fremført av Barratt Due Symfoniorkester i Den Norske Opera & Ballett. Med sin egenkomponerte bratsjkonsert har han vært solist med Bergen filharmoniske orkester, Trondheim symfoniorkester og Kringkastingsorkesteret (KORK). I oktober 2016 fikk Michael fremført sitt bestillingsverk ”Fanfare” av Oslo filharmoniske orkester.

FRIDA THARALDSEN SKAFTUN, cello

Frida Tharaldsen Skaftun (født 1995) kommer fra Stavanger, og begynte å spille cello i en alder av åtte. Hun studerer for tiden med Ole Eirik Ree ved Barratt Due musikkinstitutt. Frida har blitt tildelt flere priser og stipender, blant dem førstepriser i Norsk Ungdoms Competition, Shell-stipendet, og G9alt-stipendet.